Plněné papriky s ricottou a kapary (6 porcí)
Suroviny:
4 |
středně velké papriky (2 červené a 2 žluté) |
|
olivový olej |
200g |
mozzarelly |
4 |
naložené kulaté chilli papričky, které necháme okapat a najemno nasekáme
(jestliže jsou papričky příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)
|
150 g |
sýru Ricotta |
2 polévkové lžíce |
čerstvě nasekaného oregana |
1 polévková lžíce |
nasekaného tymiánu |
4 polévkové lžíce |
velkých kapary (tzv. kaparových jablek) |
18 |
černých oliv |
3 |
stroužky česneku |
|
sůl a pepř |
Doba na přípravu: |
30 minut |
Náročnost: |
snadné |
Gril: |
Weber One Touch Platinum |
Pomůcky: |
zeleninová pánev Weber Style |
Doba grilování: |
cca 20 minut |
Grilovací technika: |
nepřímé grilování |
Doba na přípravu: |
10 minut |
Příprava:
Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžete plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky potřeme olivovým olejem (asi 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru.
Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik.
Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.