Plněné papriky s ricottou a kapary


Dostupnost:
na Prodejně
Skladem:
0 ks
Záruka:
2 roky




Vaše cena:
1 Kč

Plněné papriky s ricottou a kapary (6 porcí)

Suroviny:

4 středně velké papriky (2 červené a 2 žluté)
  olivový olej
200g mozzarelly
4

naložené kulaté chilli papričky, které necháme okapat a najemno nasekáme
(jestliže jsou papričky příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)

150 g sýru Ricotta
2 polévkové lžíce čerstvě nasekaného oregana
1 polévková lžíce nasekaného tymiánu
4 polévkové lžíce velkých kapary (tzv. kaparových jablek)
18 černých oliv
3 stroužky česneku
  sůl a pepř
Doba na přípravu: 30 minut
Náročnost: snadné
Gril: Weber One Touch Platinum
Pomůcky: zeleninová pánev Weber Style
Doba grilování: cca 20 minut
Grilovací technika: nepřímé grilování
Doba na přípravu: 10 minut

 

Příprava:

Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžete plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky potřeme olivovým olejem (asi 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru. 

Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik. 

Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.


Musíte vybrat variantu.