naložené kulaté chilli papričky, které necháme okapat a najemno nasekáme
(jestliže jsou papričky příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)
150 g
sýru Ricotta
2 polévkové lžíce
čerstvě nasekaného oregana
1 polévková lžíce
nasekaného tymiánu
4 polévkové lžíce
velkých kapary (tzv. kaparových jablek)
18
černých oliv
3
stroužky česneku
sůl a pepř
Doba na přípravu:
30 minut
Náročnost:
snadné
Gril:
Weber One Touch Platinum
Pomůcky:
zeleninová pánev Weber Style
Doba grilování:
cca 20 minut
Grilovací technika:
nepřímé grilování
Doba na přípravu:
10 minut
Příprava:
Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžete plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky potřeme olivovým olejem (asi 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru.
Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik.
Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.
Máte-li dotaz k produktu, neváhejte nám napsat prostřednictví formálře níže.