Lasagne s chřestem a lilkem (4 porce)
Suroviny:
500 g |
lilku |
80 ml |
řepkového oleje |
1 kg |
bílého a zeleného chřestu |
300 g |
žlutých mini rajčátek |
50 ml |
olivového oleje |
2 |
listy bobkového listu |
100 g |
lasagní |
80 g |
strouhaný parmezán |
400 ml |
bešamelové omáčky |
Doba na přípravu: |
cca 1 hodina |
Gril: |
např. Q 300 |
Pomůcky: |
grilovací forma Weber Style střední |
Doba grilování: |
cca 20 – 30 minut |
Doba na přípravu: |
40 minut |
Příprava:
Příprava:
Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka o šířce cca 4 mm (použít k tomu můžeme např. kráječ či multifunkční struhadlo). Kolečka potom namočíme do oleje tak, aby dobře nasákla. Lilek grilujeme z obou stran na přímém ohni vysoké teploty.
Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky o délce 1 cm.
Rajčátka rozpůlíme a dáme do grilovací formy s olivovým olejem a bobkovým listem. Grilujeme na přímém ohni střední teploty asi 20 minut.
Rajčata vyndáme z formy. Tu potom střídavě plníme lasagnemi a směsí rajčat s lilkem, chřestem a bešamelovou omáčkou. Celé posypeme parmezánem.
Grilování:
Grilovací formu umístíme mimo přímý oheň a grilujeme cca 20 – 30 minut. V případě potřeby můžeme mírně polévat bílým vínem.