pánev na ryby Weber Style, alobal, sáček do mrazáku, pánev
Doba grilování:
cca 20 minut (až ryba zesklovatí)
Grilovací technika:
nepřímé grilování
Doba na přípravu:
10 minut
Doba na marinování:
1 hodina
Příprava:
Okrájíme ananas, rozřízneme ho na 4 díly a odstraníme ztvrdlou část s listy. Limetu rozkrojíme na 6 částí. Jarní cibulku nasekáme na kolečka. Zázvor oloupeme a velmi jemně nakrájíme. Z limetové šťávy, oleje, sójové omáčky, cukru a zázvoru vytvoříme marinádu.
Očištěného lososa dáme s plátky ananasu do igelitového sáčku. Potom přidáme hotovou marinádu a sáček uzavřeme. Sáčkem několikrát zatřepeme, aby se marináda pravidelně rozmístila. Potom ho dáme na hodinu do ledničky a občas otočíme. Zatímco je naložená ryba v ledničce, vložíme sezamová semínka do pánvičky a na sucho je 3 minuty pražíme.
Lososa a ananasové kousky vyjmeme z marinády. Lososa položíme kůžičkou dolů na silný alobal, z něhož odmotáme asi o 20 cm navíc, abychom do ní celou rybu mohli zabalit. Lososa v alobalu grilujeme mimo hlavní žár asi 10 minut. Na dalších 10 minut alobal pootevřeme. Ananas grilujeme 5 minut přímým grilováním (po 2½ minutě plátky otočíme). Víko grilu necháváme zavřené. Ananas by měl mírně zhnědnout, losos by měl být celý propečený, ale stále šťavnatý. Lososa nakonec trochu opepříme a osolíme. Podáváme s polovičním plátkem ananasu, čtvrtkou limety, trochou opraženého sezamu a jarní cibulkou.
Podle chutě můžeme pokapat krajíčky chleba sezamovým olejem, nechat je opéci dozlatova a podávat jako přílohu.
Máte-li dotaz k produktu, neváhejte nám napsat prostřednictví formálře níže.