Gazpacho na grilu


Dostupnost:
nedostupný
Záruka:
2 roky




Vaše cena:
1 Kč

Gazpacho na grilu (4 porce)

Suroviny:

2 velká rajčata
2 červené papriky
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 salátová okurka
  bílý balzamikový ocet
  olivový olej
  sůl, pepř, cukr
  tymián
1 bobkový list
Doba na přípravu: 25 minut
Gril: Weber One Touch Platinum
Pomůcky: grilovací forma Weber Style, mixér
Doba grilování: 5 - 10 minut
Doba na přípravu: 10 minut

 

Příprava:

Paprice odkrojíme čepičku okolo stopky, a co nejlépe z ní vybereme jadérka. Potom ji vložíme společně s rajčaty a česnekem do grilovací formy Weber. Okořeníme tymiánem, pepřem a hrubou solí, přidáme bobkový list a polijeme trochou oleje.  

Grilujeme 20 minut se zavřeným víkem při teplotě 160 °C. Když formu vyndáme z grilu, přikryjeme ji bez prodlení potravinářskou fólií a necháme 5 minut přikrytou. Okrájíme okurku, zbavíme ji peciček a nakrájíme na kousky. Omyjeme tři stonky řapíkatého celeru, nakrájíme najemno a dáme společně s okurkou do mixeru. Rajčata a papriky zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a rovněž vložíme do mixeru. Oloupejte česnek a přidáme i ten. Nakonec vlijeme do mixeru i tekutinu z pánve a celou směs rozmixujeme. Výsledek ochutíme octem, olejem, solí a pepřem.


Musíte vybrat variantu.