Paprice odkrojíme čepičku okolo stopky, a co nejlépe z ní vybereme jadérka. Potom ji vložíme společně s rajčaty a česnekem do grilovací formy Weber. Okořeníme tymiánem, pepřem a hrubou solí, přidáme bobkový list a polijeme trochou oleje.
Grilujeme 20 minut se zavřeným víkem při teplotě 160 °C. Když formu vyndáme z grilu, přikryjeme ji bez prodlení potravinářskou fólií a necháme 5 minut přikrytou. Okrájíme okurku, zbavíme ji peciček a nakrájíme na kousky. Omyjeme tři stonky řapíkatého celeru, nakrájíme najemno a dáme společně s okurkou do mixeru. Rajčata a papriky zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a rovněž vložíme do mixeru. Oloupejte česnek a přidáme i ten. Nakonec vlijeme do mixeru i tekutinu z pánve a celou směs rozmixujeme. Výsledek ochutíme octem, olejem, solí a pepřem.
Máte-li dotaz k produktu, neváhejte nám napsat prostřednictví formálře níže.