Gazpacho na grilu (4 porce)
Suroviny:
2 |
velká rajčata |
2 |
červené papriky |
3 |
stonky řapíkatého celeru |
2 |
stroužky česneku |
1 |
salátová okurka |
|
bílý balzamikový ocet |
|
olivový olej |
|
sůl, pepř, cukr |
|
tymián |
1 |
bobkový list |
Doba na přípravu: |
25 minut |
Gril: |
Weber One Touch Platinum |
Pomůcky: |
grilovací forma Weber Style, mixér |
Doba grilování: |
5 - 10 minut |
Doba na přípravu: |
10 minut |
Příprava:
Paprice odkrojíme čepičku okolo stopky, a co nejlépe z ní vybereme jadérka. Potom ji vložíme společně s rajčaty a česnekem do grilovací formy Weber. Okořeníme tymiánem, pepřem a hrubou solí, přidáme bobkový list a polijeme trochou oleje.
Grilujeme 20 minut se zavřeným víkem při teplotě 160 °C. Když formu vyndáme z grilu, přikryjeme ji bez prodlení potravinářskou fólií a necháme 5 minut přikrytou. Okrájíme okurku, zbavíme ji peciček a nakrájíme na kousky. Omyjeme tři stonky řapíkatého celeru, nakrájíme najemno a dáme společně s okurkou do mixeru. Rajčata a papriky zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a rovněž vložíme do mixeru. Oloupejte česnek a přidáme i ten. Nakonec vlijeme do mixeru i tekutinu z pánve a celou směs rozmixujeme. Výsledek ochutíme octem, olejem, solí a pepřem.