Garnáty s chilli a citrónem (4 porce)
Suroviny:
20 syrových, oloupaných, obrovských tygřích garnátů
(Black Tiger Shrimps)
1 |
limeta |
3 |
polévkové lžíce citrónové šťávy |
½ |
polévkové lžíce ostré čínské chilli omáčky |
1 |
polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru |
2 |
utřené stroužky česneku |
2 |
polévkové lžíce sekaného zeleného koriandru |
1 |
polévková lžíce sójové omáčky |
1 |
polévková lžíce tekutého medu |
Doba na přípravu: |
20 minut |
Náročnost: |
snadné |
Gril: |
Weber Q |
Pomůcky: |
grilovací jehlice Weber s dvěma bodci |
Doba grilování: |
cca 10 minut |
Doba na přípravu: |
10 minut |
Doba na marinování: |
20 minut |
Příprava:
V misce smícháme suroviny na marinádu a potom do ní vložíme oloupané garnáty. Necháme je marinovat až do okamžiku grilování.
Gril připravíme pro přímé grilování na střední teplotě.
Rozčtvrtíme citrony a limety. Garnáty podáváme přímo na grilovací jehlici.