Chřestové lívanečky (4 porce)
Suroviny:
2 |
vejce |
20 ml |
řepkového oleje |
40 ml |
minerální vody |
80 g |
hladké mouky |
|
sůl, pepř |
2 |
bílé chřesty |
2 |
zelené chřesty |
Doba na přípravu: |
55 minut |
Náročnost: |
středně |
Gril: |
např. Weber Q 300 |
Pomůcky: |
litinový plát |
Doba grilování: |
cca 5 - 10 minut |
Grilovací technika: |
nepřímé grilování |
Příprava:
Oloupeme bílý chřest. Potom oba druhy chřestu nakrájíme na tenká kolečka.
Smícháme olej s minerální vodou a vmícháme mouku. Těsto necháme asi 30 minut odležet. Potom ho znovu zamícháme, a pokud to bude nutné, přidáme ještě trochu minerální vody. Nakonec do těsta vmícháme nakrájený chřest.
Grilování:
Rozpálíme litinový plát. Postupně na něj dáváme těsto a smažíme tak, aby výsledek svým vzhledem připomínal lívanečky.